• IMG 0845
  • IMG 2035
  • IMG 0840
  • IMG 0837
  • IMG 0841
  • IMG 0839
  • IMG 0835
  • banner3
  • banner2
Next Prev

 

De stranden en baaien van Curaçao


Curacao heeft geen kilometers lange zandstranden wel heeft het aan de zuidwestkust een groot aantal baaien met kleine mooie zandstranden. Bij sommige stranden moet u entree betalen, dit geld wordt gebruikt om de stranden te onderhouden.

 

Cas Abou

Dit strand wordt sinds de opnames van de populaire tv-serie ook wel Bon Bini Beach genoemd. Het is een ideaal strand voor zwemmers, duikers en snorkelaars. Uitrustingen kunt u er huren. Verder heeft het een restaurant, kleedruimtes, douches en toiletten. In het weekend is het er druk. Betaald strand.

 

Porto Marie

Dit kleine zandstrand ligt op de voormalige plantage Porto Marie. Zeer geschikt voor natuurliefhebbers, kinderen, snorkelaars en duikers. Er zijn paden aangelegd om te wandelen en te mountainbiken. En er is een uitkijkpost voor vogelliefhebbers. Op het strand vindt u, duikshop, douches en toiletten en een bar/restaurant met terras. Een mooie duiklocatie op Porto Marie is "the valley" met aan beide kanten een rif. Betaald strand.

 

Daaibooi Baai

Een mooi wit zandstrand wat tussen rotspartijen ligt. Deze baai is de uitvalsbasis voor vele vissers. Er zijn parasols, bar en toiletten aanwezig. Gratis toegang.

 

Jan Thiel Baai

Dit is een populair strand ten noordoosten van Willemstad, en erg populair bij de gasten van de naastgelegen resorts. Voor kinderen is dit een geweldig strand het beschikt nl over een grote waterspeelplaats. Verder heeft Jan Thiel Baai tal van faciliteiten waaronder, winkeltjes, douches, toiletten, schoonheidssalon, lig-en loungebedden. Tevens vindt u hier restaurant Zanzibar waar je de hele dag door kunt eten en drinken. Het is er niet goedkoop. Betaald strand.

 

Sea-Aquarium beach/mambo beach

Een van de populairste stranden van Curaçao is Mambo Beach. Vooral in het weekend is het hier erg druk. Op dit strand worden ook iedere zaterdagmiddag de opnames gemaakt voor het populaire radiostation Dolfijn FM. 's avonds is het vaak het decor van tal van activiteiten van concerten, danceparty's tot aan drive-in bioscoop, er is altijd wat te beleven. Sea-aquarium beach is overdag er ideaal voor kinderen, er zijn veel ondiepe gedeeltes. U vindt hier winkeltjes, bars, restaurant en veel watersportfaciliteiten. Betaald strand.

 

Blauw Baai

Dit is toch wel een van de mooiste stranden van Curaçao. Gelegen aan een 18 holes golfbaan in een prachtig resort. Blauw Baai beschikt over diverse faciliteiten waaronder een duikshop, douches, toiletten, een zwembad, bar en restaurant Azurro. Bovendien is dit een prachtige duiklocatie, met "the Wall". Echt de moeite waard. Betaald strand. Uiteraard is dit slechts een greep uit de vele stranden en baaien die Curaçao rijk is. Vergeet ook niet de vele geweldige duiklocaties, zoals Tugboat, Mushroomforrest, Superior producer, Playa Kalki, Watamula, ´the Wall` en natuurlijk `the Valley`.