• IMG 0845
  • IMG 2035
  • IMG 0840
  • IMG 0837
  • IMG 0841
  • IMG 0839
  • IMG 0835
  • banner3
  • banner2
Next Prev

Bezienswaardigheden

Curaçao Sea-Aquarium

Zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Het Sea-Aquarium vindt u nabij Mambo Beach en het Lions Dive Beach resort. Het Curaçao Sea-Aquarium is geopend van 8.30 tot 17.30 uur, 365 dagen per jaar.

U kunt hier kennismaken met de prachtige onderwaterwereld. Alle vissen die u aantreft in Sea-Aquarium komen voor in het Caribische gebied. Behalve vissen zijn hier ook andere zeedieren zoals, zeeschilpadden, haaien en roggen. Het Sea-Aquarium heeft diverse natuurlijke lagunes, een theater en een klein schelpenmuseum. In de overdekte hal vindt u in de vele aquaria honderden vissoorten, krabben, anemonen, sponzen en koraal. Ook beschikt het over Caribische flamingo´s, bruine pelikanen en verpleegstershaaien. Tijdens het bezoek aan Sea-Aquarium kunt u voedingsdemonstratie bijwonen, tevens kunt u getuige zijn van trainingsdemonstratie met de zeeleeuwen. Nog een andere grote attractie die u in het Sea-Aquarium aantreft is de Dolphin Academy. Hier kunt u zwemmen, snorkelen, duiken en knuffelen met de dolfijnen. Ontdek de fascinerende wereld van de dolfijnen.Voor meer informatie kunt u ook terecht op: www.dolphin-academy.com.

Willemstad

Willemstad is de levendige, kleurrijke hoofdstad van Curaçao het is tevens ook de hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Het hart van Willemstad wordt gevormd door de wijken Punda, Otrobanda, Pietermaai en Scharloo.

Willemstad ligt aan de zuidwestkant van Curaçao aan de natuurlijke haven Schottegat, via de Sint Annabaai staat deze met de Caribische zee in verbinding. De stadswijken Punda en Otrobanda liggen aan de weerszijden van de Sint Annabaai en zijn met elkaar verbonden door de Koningin Emmabrug (de pontjesbrug). In deze wijken vindt u de meeste bezienswaardigheden. De monumentale binnenstad en het havenfront van Willemstad staan op de werelderfgoed lijst van UNESCO. In de binnenstad van Willemstad (Punda en Otrobanda) vindt u tal van winkels, over het algemeen zijn de winkels geopend van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 18.00 uur. Naast deze leuke winkelstraatjes vindt tal van restaurantjes en terrasjes waar u heerlijk kunt genieten van de levendige stad.

Park Sheta Boka en Boca Tabla

Voorbij het Christoffelpark aan de noordkust van Curaçao ligt het nationaal park Shete Boca, het park van de zeven inhammen. In dit park vindt u een onderaardste grot die Boca Tabla heet.

Deze diepe grot is te bereiken via een smalle trap, eenmaal daar aangekomen, ziet u hoe de golven het kalksteen hebben uitgesleten. Dit is een spectaculair gezicht. Het park heeft verder wandel-en autoroutes. De Boka Pistol route (60min) brengt u naar de inham Boka Pistol. Deze is zo genoemd omdat de golven hier met een grote knal op de rotsen slaan, het lijkt dan net of er een pistool wordt afgevuurd. In het broedseizoen is het mogelijk om samen met een ranger de broedplaatsen van de zeeschilpadden te bezoeken. Het park vindt op de weg naar Westpunt.

Westpunt met een bezoek aan Jaanchi’s

Tijdens u route naar het westpunt mag een bezoek aan restaurant Jaanchi’s niet ontbreken. Geniet van het gekwetter van de vele suikerdiefjes.

Westpunt is een leuke plek op het westelijke puntje van het eiland. Als u er vroeg bent dan ziet u de vissers terugkomen met hun vangst. Op westpunt zelf vindt u niet de ideale zandstranden maar wel een locatie waar veel te zien valt. Deze streek noemt men ook wel Band Abou ofwel het benedengebied. Hier vindt u het echte platteland van Curaçao (cunucu). De ideale lunchplek op Westpunt is restaurant Jaanchi’s met locaal eten. Onder luid gekwetter van de suikerdiefjes (barica’s) kunt u hier genieten van verse vis, kip of leguaan. De laatste wordt op het eiland gezien als een echte delicatesse. Het restaurant kent een lopende menukaart in de persoon van de eigenaar zelf. Een belevenis op zich.

Kruidentuin Den Paradera

Deze kruidentuin is een begrip op Curaçao. Al ruim 25 jaar is de eigenaresse Dinah Veeris actief op het gebied van natuurgeneeswijze.

In deze kruidentuin kunt u een wandeling maken met of zonder gids. En voert u langs een groot aantal bomen en planten. Zo ziet u hier de kalebasboom, de door de wind gevormde dividivi boom, diverse inheemse struiken en cactussoorten. U kunt hier alles te weten komen over de geneeskrachtige werking van elke plant, struik of boom. Verder bevindt zich op het terrein een klein nagebouwd 19de eeuws huttendorp. In de winkel bij de tuin wordt een groot aantal aan zelfgemaakte producten verkocht. De kruidentuin vindt u op Seru Grandi 105a. Uiteraard is het onmogelijk om alle bezienswaardigheden te vermelden, deze kunt u het beste zelf ontdekken. Denk daarbij aan

- Het Christoffelpark
- De vele landhuizen
- De musea´s
- Het struisvogelpark met aloë vera plantage
- De grotten van Hato